Schuurwoning Bouwen

Een schuurwoning bouwen is een wens die we steeds vaker van onze opdrachtgevers horen. En dat begrijpen we ook wel want dit type woning heeft veel te bieden. De schuurwoning is een type woning waarvan het ontwerp is afgeleid van een boerenschuur. Een eenduidige vormgeving van een rechthoekig volume voorzien van een zadeldak. Waar ze van oorsprong vaak sober en landelijk uitgevoerd zijn leent dit type woning zich ook perfect voor een moderne uitvoering: een moderne schuurwoning.

schuurwoning laten bouwen

Een schuurwoning bouwen geeft je de mogelijkheid tot het creëren van een rechthoekige plattegrond met in totaal twee functionele vloerniveau ’s: begane grond en eerste verdieping. Door de rechthoekige vorm van de plattegrond is een mooie symmetrie lijn prima inpasbaar, dit zorgt voor eenvoud en rust in het ontwerp. Afhankelijk van het programma van eisen leent dit type woning zich perfect voor een mooie vide boven de woonkamer. De hoogte, veel glas, een zichtlijn naar de verdieping zorgen voor het typische schuurwoning gevoel. De kopgevel aan de tuinzijde is optioneel uit te breiden met een overstek. Op deze manier ontstaat er een overdekte buitenruimte die binnen met buiten verbindt. Een heerlijke geborgen plek met privacy waar het vanaf het vroege voorjaar al heerlijk vertoeven is.

Kiezen van een schuurwoning

Een schuurwoning bouwen geeft je volop keuzevrijheid voor de te kiezen materialen en kleuren van het exterieur. Zo laat het zadeldak zich op verschillende manieren afwerken. Uiteraard geeft riet de woning een luxe en landelijke sfeer. Maar ook pannen of een modern materiaal als zink past uitstekend bij deze woning. De gevels laten zich prima afwerken in baksteen, hout of stucwerk. Elk materiaal heeft haar eigen sfeer en zorgt ervoor dat de schuurwoning een landelijke of moderne uitstraling krijgt. Een schuurwoning bouwen kan ook perfect aansluiten op de wens voor een levensloopbestendige villa. De compacte plattegrond zorgt voor korte looplijnen, maar biedt wel ruimte om op begane grond niveau een slaapkamer met badkamer te realiseren. Op de verdieping, onder de schuine kap zijn ruimten te realiseren zoals een logeerkamer of atelier. De keuze voor onderhoudsvriendelijke materialen maakt deze levensloopbestendige villa helemaal af.

Soorten schuurwoningen

Bij NINE Living Concepts is het mogelijk om een schuurwoning te laten bouwen die volledig op maat is gemaakt en voldoet aan de wensen en eisen van de klant. Er zijn verschillende opties mogelijk, waaronder een prefab schuurwoning, nieuwbouw schuurwoning, en maatwerk schuurwoning. Een prefab schuurwoning wordt geproduceerd in een fabriek en vervolgens in delen naar de bouwlocatie getransporteerd en ter plaatse gemonteerd. Dit zorgt voor een snellere bouwtijd en minder overlast op de bouwplaats. Een nieuwbouw schuurwoning wordt ter plaatse gebouwd en biedt meer flexibiliteit in het ontwerp en materiaalkeuze.

Schuurwoning bouwen kosten

Wat kost het om een schuurwoning te bouwen? De schuurwoning bouwen kosten liggen tussen de € 550 en € 650 per m3 inhoud. Voor dit bedrag is een fraai afgewerkte schuurwoning te bouwen. De materiaalkeuze en het gewenste afwerkingsniveau bepalen uiteindelijk de definitieve kosten. Let er wel op dat dit niet alle kosten zijn die benodigd zijn om een schuurwoning te bouwen. Er zijn nog aanvullende kosten die in beeld moeten worden gebracht. Lees daar meer over in dit artikel.

Wilt u weten of uw droomhuis bouwen ook voor u mogelijk is?
Behoefte aan een kosteloos investeringsoverzicht?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.