| LEVENSLOOPBESTENDIG |

Levensloopbestendig wonen achtergevel

Levensloopbestendig wonen is iets wat de komende jaren alleen maar zal toenemen. Steeds vaker horen wij van onze klanten de wens om op begane grond niveau een slaapkamer en badkamer te realiseren. Deze wens zorgt ervoor dat je nog jaren in je vertrouwende en fijne woning kunt blijven wonen.

Het is mogelijk een bestaande woning te verbouwen zodat deze levensloopbestendig wordt, maar ook een nieuw te bouwen woning kan levensloopbestendig ontworpen worden. Er zijn een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden dient te worden.

Levensloopbestendig wonen aanbouw

Zo moet men voldoende ruimte rondom het bed creëren en ook het douche en toilet moet een grotere maatvoering mee krijgen. Denk ook aan het drempelloos uitvoeren van de toegang en de overgangen tussen bijvoorbeeld slaapkamer en badkamer.

Door de slaapkamer op de begane grond te creëren ontstaat er een kans om deze ruimte op een fraaie wijze te integreren in de tuin. Mooie zichtlijnen zorgen voor maximaal genieten van de tuin. Echter is het daarnaast ook belangrijk om voldoende privacy te creëren zodat de er bijvoorbeeld vanaf het terras niet volledig zicht is op het slaapvertrek. Dit alles vraagt om een goede balans en creatief ontwerp.

Levensloopbestendig wonen plattegrond

Levensloopbestendig wonen heeft niet alleen betrekking op voldoende maatvoering rondom specifieke elementen maar ook in de materiaalkeuze is het belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Onderhoudsarme materialen dragen bij aan het maximaal kunnen genieten van de woning. Dit hoeft niet automatisch te betekenen dat alles in kunststof uitgevoerd dient te worden. Er zijn voldoende alternatieve materialen die onderhoudsarm zijn en onder invloed van zon en regen alleen maar mooier worden, denk bijvoorbeeld aan een zinken afwerking of een voorvergrijsd hout dat met jaren alleen maar mooie wordt.

Benieuwd naar de kosten voor een levensloopbestendige aanbouw of nieuwbouw? De kosten voor het bouwen van een nieuwbouw woning liggen tussen de € 550 en € 650 per m3 inhoud. Voor dit bedrag is een fraai afgewerkte villa te bouwen. De materiaalkeuze en het gewenste afwerkingsniveau bepalen uiteindelijk de definitieve kosten. Let er wel op dat dit niet alle kosten zijn die benodigd zijn om een woning te bouwen. Er zijn nog aanvullende kosten die in beeld moeten worden gebracht. Lees daar meer over in dit artikel

Wilt u weten of uw droomhuis bouwen ook voor u mogelijk is? 
Behoefte aan een kosteloos investeringsoverzicht?
Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

Wens om te verbouwen maar u weet niet waar te beginnen?

Op zoek naar een partner om uw droomwoning te realiseren?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

NINE Living concepts

Mauritssingel 9
4811 CP Breda
085 – 060 90 76
info@ninelivingconcepts.nl
Privacyverklaring