Kosten huis bouwen

In dit artikel leggen we uit hoe we de vraag “Wat kost het om een huis te bouwen” van een antwoord is te voorzien.
Op de website van Vereniging Eigen Huis treft u ook handige tips en informatie aan.

Om te beginnen maken we een overzicht van alle verschillende kosten.
De daadwerkelijke bouwkosten zijn een groot onderdeel van het totaalplaatje, maar er zijn nog meer onderdelen namelijk: Grondkosten, advieskosten en grondkosten.

Grondkosten
Dit zijn de kosten die nodig zijn om een bouwkavel aan te kopen maar ook alle kosten die daarbij horen zoals o.a. notaris en eventueel het bouwrijp maken.

Advieskosten
Advieskosten zijn kosten buiten de grond- en bouwkosten die nodig zijn om te zorgen dat we kunnen gaan bouwen. Je moet dan denken aan de kosten voor het ontwerp van het huis, de kosten voor constructieve berekeningen, de bouwleges die de gemeente rekent. Daarnaast kunnen er, afhankelijk van het kavel, aanvullende onderzoeken benodigd zijn zoals grondonderzoek, archeologisch onderzoek of asbestonderzoek. Lees in dit artikel hoe wij werken met een vaste prijs voor het ontwerp en de vergunning.

Bouwkosten
Dan de bouwkosten van jullie droomhuis. Alle wensen en ideeën hebben geresulteerd in een programma van eisen. Door te brainstormen over de uitstraling weten we ook welke massa de woning gaat krijgen.  Met deze kennis kunnen we de inhoud van de woning bepalen.
Deze inhoud in m3 vermenigvuldigen we met ca. € 500,– tot € 700,– inclusief BTW. Afhankelijk van de stijl van de woning, de totale inhoud en het gewenste afwerkingsniveau kunnen we deze bandbreedte verkleinen.
Zijn we er dan? Nee nog niet helemaal. Dit zijn de bouwkosten zonder keuken, interieurbouw, haarden, vloerafwerkingen, stoffering en tuininrichting. Op basis van de wensen nemen we deze posten aanvullend op. Zo ontstaat er een volledig overzicht.

Het resultaat van deze sessie is een nauwkeurige indicatie van de totale investeringskosten. En een antwoord op de vraag wat het kost om een huis te bouwen.

Wilt u weten of uw droomhuis bouwen ook voor u mogelijk is?
Behoefte aan een investeringsoverzicht? Wij helpen u hiermee vrijblijvend op weg.
Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

Middels een (bel)afspraak nemen we uw wensen door en dit vertalen we naar een investeringsoverzicht.
Zo weet u in een vroeg stadium of u uw plannen kunt doorzetten en uw droomhuis kunt gaan realiseren.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.