Moderne aanbouw in Prinsenbeek

Op een mooie plek in Prinsenbeek is deze moderne aanbouw gerealiseerd. De opdrachtgevers hadden als wens om een ruimte eetkamer aan de tuin te creëren inclusief goed contact met de keuken.

Deze wensen zijn ingevuld door de achterzijde te voorzien van een aanbouw. In deze nieuwe aanbouw is de eetkamer gerealiseerd die omsloten is door meerdere kozijnen en daardoor goed contact heeft met de tuin.

De keuken is niet van positie gewijzigd, maar door de aanbouw nu ingesloten tussen de eetkamer en woonkamer. Door de oude achtergevel te verwijderen ontstaat er een bijna kookeiland dat direct contact heeft met de eetkamer maar ook over deze ruimte heen contact heeft met de tuin.

Ook de garage is uitgebreid met een bijkeuken, echter is deze aanbouw niet gelijkgetrokken met de eetkamer. Hierdoor hebben we een mooie glazen hoekoplossing kunnen maken. Dit geeft een breder blik op de tuin en zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Qua materialisering is er gekozen om de aanbouw een moderne uitstraling te geven. Donkere kozijnen, donkere boeidelen gecombineerd met verticale belijning van de houten gevelbekleding. De combinatie van donkergrijs en hout maken het modern, maar zorgt ook voor een warme uitstraling. De dakrand is voorzien van een extra groot overstek waarbij de onderzijde ook bekleed is met de houten geveldelen.

In het interieur zijn de donkere kozijnen doorgezet, deze kleur komt terug in de keuken, waarbij het eilandblok ook donkergrijs is uitgevoerd. De kastenwand achter dit blok is uitgevoerd in notenhout, dit geeft de keuken een warme en chique uitstraling.

In de bestaande toestand stond er op de overgang tussen de entree en woonkamer en gedateerde glazen pui opgenomen. De uitstraling van deze pui matchte niet meer met het gewenste eindbeeld en daarom is er besloten om deze pui te verwijderen. Om toch te zorgen dat er voldoende licht in de entree valt en om het idee van de glazen pui niet geheel verloren te laten gaan, is er gekozen om verticale belijning van houten balken voorzien van beglazing terug te laten komen. Hierdoor blijft het concept intact, alleen wel in een modern jasje.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.