WOONHUIS ME

De opdrachtgevers van deze vrijstaande villa in Bavel hadden een aantal wensen: de tuin meer bij de woning betrekken, een echt leefkeuken creëren en een afsluitbare speelkamer voor de kinderen realiseren.

Met deze wensen zijn we gaan ontwerpen en dat heeft geresulteerd in een fraaie uitbreiding met mooie veranda en pergola. Door de uitbreiding aan de tuinzijde te situeren ontstaat er enerzijds een eetkamer “in de tuin” en anderzijds maken we een opening in de nu nog gesloten zijgevel die licht en uitzicht in de bestaande woning brengt.

De uitbreiding zorgt er ook voor dat we de bestaande functies kunnen herschikken. De eetkamer wordt verplaatst uit de living naar de uitbreiding en komt daarmee “in de tuin” te staan. Veel contact met de omliggende tuin en korte looplijnen naar de buitenkeuken en veranda.

De keuken blijft op dezelfde plek, echter is er door de uitbreiding nu voldoende ruimte om een fraai kookeiland te realiseren. Dit eiland biedt niet alleen zicht op de eetkamer maar ook is de tuin vanuit deze plek goed zichtbaar.

Doordat de eetkamer verplaatst is, zal de living nu echt alleen als living worden benut. Heerlijk TV kijken of met vrienden bij de haard zitten. Deze ruimte zal middels schuifdeuren afsluitbaar gemaakt kunnen worden.

De speelkamer is gecreëerd door in de bestaande garage een extra wand te plaatsen. De garage blijft groot genoeg en dit biedt de kans om aan de tuinzijde een speelkamer op te richten. Een nieuw kozijn in de achtergevel zorgt voor licht en contact. De toegang tot de speelkamer vindt plaats vanuit de leefkeuken.

Alle verschillende functies zijn met elkaar verbonden, staan in contact met elkaar, maar hebben toch elk hun eigen sfeer. Door middel van twee duidelijk zichtlijnen ontstaat er één grote ruime begane grond: een heerlijke plek om te leven, koken, samenzijn van ochtend tot avond.

De uitbreiding is in een moderne stijl ontworpen, maar met terugkerende elementen uit de bestaande woning. Veel glas, maar ook verticale gesloten delen. Het doel is een moderne look maar nog steeds sfeervol. De donkergrijze kozijnen afgewisseld met wit stucwerk gevels zorgt voor een mooie balans tussen bestaand en nieuw.

Aan de voorzijde en naast de aanbouw wordt een overdekte veranda gerealiseerd. Deze veranda is middels een doorkijkhaard verbonden met de eetkamer. Doordat de veranda op het westen georiënteerd is zal het hier ’s avonds heerlijk vertoeven zijn. Aan de achterzijde en ook naast de aanbouw wordt een open pergola structuur gemaakt.  Deze structuur zorgt ervoor dat hier een intieme zit kan worden gemaakt, maar wel de ochtendzon ten volle benut wordt.

Wilt u graag weten of uw droomhuis (ver)bouwen ook voor u mogelijk is? Heeft u behoefte aan een kosteloos investeringsoverzicht? Neem contact met ons op of laat een bericht achter onderaan deze pagina!

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.