WOONHUIS HD

In het centrum van Ulvenhout is door de opdrachtgevers een fraaie en sfeervolle vrijstaande woning aangekocht. De woning wordt gekenmerkt door haar wit gekeimde gevelstenen gecombineerd met oranje dakpannen.

Om het woonhuis geschikt te maken voor de toekomstige familie was er extra vloeroppervlak benodigd: zowel op de begane grond als op de verdieping.
Met deze ontwerpvraag zijn we aan de slag gegaan, voor het interieurontwerp zijn we bijgestaan door Brenda van Roekel van Studio Amber Isabel.

 

 

De woning is aan de achterzijde voorzien van een nieuwe aanbouw. In deze aanbouw, die aan de tuin grenst, is de nieuwe leefkeuken opgenomen.
Een mooie brede kastenwand met centraal een nis voor functionaliteit en decoratie.
Voor de kastenwand is een rechthoekig kookeiland opgenomen.
De lange eettafel staat in direct contact met de keuken én heeft een mooi uitzicht op de tuin.
Vanuit deze eetkamer kun je doorlopen naar de oude woning. In de middenzone is ruimte gereserveerd voor de kinderen en aan de straatzijde bevindt zich de zitkamer. Een intieme ruimte voorzien van fraai afgewerkte haard.

Om aan de vraag naar meer bergruimte te voldoen is er aan de linkerzijde van de woning een bijkeuken gerealiseerd, deze bijkeuken is vanaf de straatzijde toegankelijk en brengt je direct in de leefkeuken. Om de bestaande entreedeur niet te willen overstemmen is de deur naar de bijkeuken weggewerkt achter verticale houten geveldelen.

Op de eerste verdieping was het gewenst om een extra slaapkamer en badkamer te realiseren. In tegenstelling tot de begane grond is er op de verdieping gekozen om de vorm van de bestaande woning door te trekken in een nieuwe aanbouw.
Deze nieuwe vorm is uitgevoerd als een moderne en gestileerde versie van de bestaande bouw en vormt in materiaal en kleur een eenheid met de nieuwe aanbouw op de begane grond.

De aanbouw gaf ons de kans om een heerlijke master bedroom met badkamer en-suite te maken. Een echte hotel feeling in eigen huis met fraai uitzicht op de tuin.

Qua materialisering is er gekozen om de nieuwe onderdelen uit te voeren in wit gevelstucwerk. Dit matcht met de bestaande wit gekeimde gevelstenen maar geeft de nieuwe onderdelen een moderne uitstraling.
In zowel de voor- als achtergevel zijn vlakken met verticale fraké noir geveldelen opgenomen, de geveldelen zijn in een donkerbruine kleur afgewerkt en geven de woning een warme en huislijke uitstraling. Om het helemaal af te maken zijn ook de gevelkozijnen uitgevoerd in donker gebeitst hardhout.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.