WOONHUIS FF

Door de aangebouwde garage bij de woning te betrekken ontstond de kans de gehele plattegrond her in te delen. Er is gekozen om de eetkamer in de oude garage te maken, dichtbij de keuken maar wel in een eigen sfeervolle ruimte. De woonkamer is nu alleen woonkamer zonder een eettafel of andere functie. Hierdoor is de zithoek vergroot en in positie gewijzigd: beter zicht op tuin en keuken.

Het resultaat is een intieme eetkamer én woonkamer, met elk een eigen sfeer. Dit gevoel is versterkt door te kiezen voor twee verschillende vloerafwerkingen. De keuken en eetkamer zijn voorzien van een moderne gietvloer, de woonkamer is uitgevoerd met een houten visgraat vloer.

In de eetkamer is een doorkijkhaard geplaatst. Deze haard geeft sfeer aan de eetkamer, maar biedt ook een doorkijk naar het zitje in de woonkamer en de achterliggende tuin. Ondanks dat de eetkamer aan de straatzijde is gesitueerd heb je toch contact met woonkamer en tuin. In de woonkamer geeft deze doorkijkhaard een extra zitje waar je heerlijk een boek kunt lezen of samen een glas wijn kunt drinken.

Op de overgang tussen woonkamer en keuken is een dubbele stalen binnendeur geplaatst. Dit fraaie ranke element markeert de overgang tussen verschillende ruimten zonder de ruimtelijkheid te belemmeren.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.