WOONHUIS AM

Centraal in Breda, op een fraaie locatie, is deze mooie twee-kapper gevestigd. De opdrachtgevers woonden er met plezier, maar hadden wel de wens om de woning aan te passen. De wens was om meer licht in de ruimte te brengen, een fijne zit aan de tuinzijde te creëren en leefkeuken en woonkamer meer bij elkaar te betrekken. Met deze wensen zijn we aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in dit prachtige eindresultaat.

Een nieuwe keuken

De eerste ingreep die is doorgevoerd is om het blok waarin de bijkeuken en toilet zat meer naar de voorgevel te verplaatsen. Door deze ingreep ontstond er ruimte om een bredere doorbraak te maken tussen leefkeuken en zitkamer. Op de grens van deze twee ruimten is een fraaie in wit uitgevoerde stalen schuifdeur geplaatst. Dit geeft de opdrachtgevers de mogelijkheid om zitkamer en leefkeuken af te sluiten wanneer dat wenselijk is. Door het verplaatsen van toilet en bijkeuken kon de keuken ook worden vergroot. Het kook-schiereiland werd een kookeiland en naast de bestaande kastenwand is een extra blok kasten toegevoegd. Dit nieuwe keukenblok is uitgevoerd in greeploos witte kasten met in het midden een in hout uitgevoerde koffie nis.

De woonruimten samengebracht

De bestaande woonkamer is in twee ruimten gesplitst: een TV kamer aan de straatzijde, deze ruimte wordt echt benut om lekker ontspannen TV te kijken. De rest van de woonkamer is ingericht als zitkamer, gericht op de tuin. Een heerlijke plek om te lezen, bij te kletsen of met vrienden een borrel te drinken. De verschillende ruimte worden bij elkaar gebracht door een wand in zijn geheel te bekleden met verticaal bewerkt hout. Dit materiaal brengt de ruimten qua sfeer bij elkaar en geeft de gehele woning een chique uitstraling. De deur naar de entree en de deur naar de bijkeuken zijn opgenomen in dit houten element. Een geheel nieuwe woning zonder oppervlak toe te voegen. Warme en sfeervolle ruimte om lekker te koken, borrelen of met zicht op de tuin een tijdschrift te lezen.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.