Bouwkavel

Je droomhuis realiseren begint met een zoektocht naar een bouwkavel kopen. Zoeken, kopen en dan? Wij helpen u graag met het realiseren van deze droom. We bieden u een traject waarin we stap voor stap tot dit einddoel komen: van eerste schets tot oplevering. In dit artikel gaan we dieper in op het bouwkavel.

Wat is de beste manier om een bouwkavel te vinden

In Nederland kun je op verschillende manieren een bouwkavel bemachtigen. Soms bieden gemeentes grootschalige kaveluitgiftes aan, maar het kan ook voorkomen dat een particulier die een stuk grond heeft gesplitst dit aanbiedt. Elk kavel heeft haar eigen kenmerken en aandachtspunten. Kavel kopen? Hieronder een overzicht van veelgebruikte websites om bouwkavels te zoeken:

Keuze tot de aankoop

Voordat je tot aankoop van het bouwkavel over gaat, is het belangrijk om te onderzoeken of de kavel geschikt is om je droomhuis op te bouwen. Los van de eisen die er zijn over inhoud, bouwhoogte en oppervlak zijn er ook eisen over de uitstraling en architectuur van de woning. Twijfelt u over de aankoop van een kavel? Wilt u advies of een eerste analyse van de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij kijken vrijblijvend met u mee.

Bouwkavel gevonden, aangekocht, en dan?

Gefeliciteerd! Nu kunnen we de eerste stappen naar jullie droomhuis maken. Dit begint met een analyse van het bouwkavel: hoe draait de zon om het kavel, wat zijn de mooie zichtlijnen, maar ook welke afmeting mag bebouwd worden en tot welke hoogte? Deze analyse leggen we vast en is een belangrijk kader voor de ontwerpfase.

Wat komt er nog meer bij kijken?

De bouwkavels zijn geschikt voor verschillende typen woningen, variërend van moderne villa’s tot klassieke landhuizen. NINE Living Concepts kan helpen bij het ontwerpen van een huis dat past bij de wensen en behoeften van de klant en rekening houdt met de architectuur van de omgeving. Als de klant eenmaal het ontwerp heeft goedgekeurd, kan NINE Living Concepts helpen bij het vinden van de juiste aannemer om het huis te bouwen. We werken samen met betrouwbare en ervaren aannemers om ervoor te zorgen dat het project volgens plan verloopt en binnen het gestelde budget wordt uitgevoerd. Tijdens het bouwproces kan NINE Living Concepts fungeren als tussenpersoon tussen de klant en de aannemer, en ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt. Zo kan de klant zich concentreren op het creëren van zijn of haar droomhuis, zonder zich zorgen te hoeven maken over de logistiek en de communicatie met de aannemer.

Benieuwd wat wij u kunnen bieden? Lees meer hierover in onze blog over de kosten voor een ontwerp.

Heeft u hulp nodig in deze beginfase van uw planvorming? Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.