VERBOUW | Vergunningsvrije regels

Vergunningsvrij verbouwen

Verbouwen: wanneer vergunningsvrij of vergunningsplichtig

Bij de verbouw van uw woning is het belangrijk om te weten wanneer de plannen vergunningsvrij zijn en wanneer vergunningsplichtig. De regelgeving is te vinden op de site van de rijksoverheid: link

De overheid biedt ook een online check aan. Met deze check kun je bepalen of de bouwplannen voldoen aan de regels van vergunningsvrij bouwen: link

De eerste stap is om te kijken of de gewenste aanbouw / verbouw binnen de regels van vergunningsvrij bouwen valt. Is dit het geval dan is de aanbouw niet vergunningsplichtig. Het prettige hieraan is dat dit zowel tijd als geld scheelt: geen doorlooptijd bij de gemeente en geen bouwleges.

De vergunningsvrije regels zijn soms lastig te begrijpen. NINE Living Concepts kan u hiermee helpen en uitsluitsel geven of de bouwplannen vergunningsvrij of vergunningsplichtig.

Voldoen de bouwplannen niet aan de regels van vergunningsvrij bouwen dan zal er gekeken moeten worden of de bouwplannen wel passen binnen de regels van het bestemmingsplan.
In een bestemmingsplan staat vastgelegd hoeveel, hoe hoog en op welke positie er gebouwd mag worden.

Past het plan hierbinnen dan zal er een vergunning moeten worden aangevraagd. NINE Living Concepts kan voor u inzichtelijk maken wat de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan zijn en indien gewenst voor u de vergunningsaanvraag verzorgen.

Nieuwbouw: meer inhoud door vergunningsvrij

Ook bij een nieuwbouw woning kan het voor u interessant zijn om te kijken of er vergunningsvrij mogelijkheden zijn. Het kan soms voorkomen dat de woning volgens kavelpaspoort of bestemmingsplan een maximale inhoud heeft, maar dat middels een vergunningsvrij onderdeel de woning in werkelijkheid groter kan worden gebouwd.

Hulp nodig in deze beginfase van uw planvorming? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wens om te verbouwen maar u weet niet waar te beginnen?

Op zoek naar een partner om uw droomwoning te realiseren?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

NINE Living concepts

Mauritssingel 9
4811 CP Breda
085 – 060 90 76
info@ninelivingconcepts.nl
Privacyverklaring