VILLA LLB

Levensloopbestendige woning bouwen

Het laten bouwen van een levensloopbestendige woning met als doel heerlijk wonen, weinig onderhoud en een op maat ontworpen plattegrond. Met deze opdracht zijn we aan de slag gegaan en de levensloopbestendige woning “Villa LLB” is het resultaat.

De opdrachtgevers wilde graag een moderne bungalow bouwen: eigentijds, sfeervol, maar ook strakke lijnen en onderhoudsarm. Doordat de kinderen zijn uitgevlogen volstaat een woning die volledig op hun persoonlijke situatie is ontworpen en waarbij er slechts één slaapkamer aanwezig hoeft te zijn. Door het inpassen van een multifunctionele ruimte hebben de bewoners een extra ruimte die gebruikt kan worden als atelier, logeerkamer of leeshoek.

De plattegrond van deze levensloopbestendige woning kenmerkt zich door twee rechthoeken die in elkaar grijpen. In het linkerdeel van de woning zijn de zitkamer, keuken en eetkamer gerealiseerd: één open ruimte maar door de gerichte plaatsing van keukenblok en entreeblok is elke ruimte intiem en sfeervol.

In het rechterdeel van de woning zijn slaapkamer, badkamer, bijkeuken, garage en de multifunctionele ruimte opgenomen. Afgeschermd van de rest van de levensloopbestendige woning, privaat, maar wel licht en ruim van opzet.

Moderne bungalow bouwen

Om een moderne bungalow te bouwen, die afwijkt van de gangbare ontwerpen is hier gekozen om de woning niet als een enkelvoudig volume op te bouwen, maar juist uit een aantal verticale en horizontale elementen. Deze elementen worden vervolgens met elkaar verbonden door een schil van glas en hout. Het resultaat is een moderne bungalow met een eigentijdse look, speels volume en rijke materialen.

Bij een levensloopbestendige woning is veel aandacht voor korte looplijnen, voldoende brede deuren en een drempelloze vloerafwerking. Maar ook bij de keuze voor gevelmaterialen is rekening gehouden met de wens voor een onderhoudsarme woning. Zo is de levensloopbestendige woning opgebouwd uit baksteen wanden, houtcomposiet geveldelen, een betonstuc dakrand en aluminium gevelkozijnen.

De moderne bungalow kenmerkt zich door een gesloten zijde aan de oprit zijde. De gevel is slechts op een aantal plekken geopend en deze openingen zijn afgeschermd door een half open structuur van verticale houten geveldelen: dit zorgt voor het behoud van voldoende privacy.

In het midden van de gevel leidt een kleine open patio voorzien van subtiele begroeiing je naar de voordeur toe. Deze open patio is ook van binnenuit zichtbaar en brengt het daglicht op een speelse wijze in de woning. De gevel eindigt met een carport waar je de auto kunt plaatsen en van hieruit ook de moderne bungalow binnen kunt treden.

Deze levensloopbestendige woning is aan de tuinzijde volledig geopend om maximaal daglicht en uitzicht te realiseren. Brede aluminium gevelkozijnen voorzien van schuivende delen om de connectie met de tuin te maximaliseren. Door de metselwerk elementen blijft het private deel gescheiden van de leefruimten zonder dat dit ten koste gaat van onderlinge harmonie.

Heeft u ook als wens om een moderne bungalow te bouwen?
Op zoek naar een levensloopbestendige woning?
Neem contact met ons op of laat een bericht achter op onze website.

We helpen u graag op weg met meer informatie, een kosteloos investeringsoverzicht of andere vragen waar u mee rondloopt.

| Kijk verder voor meer inspiratie |

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.