VILLA JK

Nieuwbouw villa JK te Teteringen: Op een fraai hoekkavel in Teteringen Breda is deze ruime en luxe moderne nieuwbouw villa gerealiseerd.

De opdrachtgevers wensten een moderne villa, veel lichtinval en een ruim kantoor aan huis.

Er is gekozen om de toegang en garage aan de linkerzijde van het perceel te positioneren. Hierdoor loopt de bestaande bebouwingstructuur mooi door en wordt de villa op een herkenbare manier in het straatbeeld gepast.

Doordat de woning op een hoekkavel ligt is er gekozen om de voorzijde meer gesloten uit te voeren, hierdoor blijft intern de privacy gewaarborgd. De achtergevel en rechter zijgevel hebben een open karakter. Het vele glas zorgt niet alleen voor lichtinval in de woning maar ook voor  mooie zichtlijnen met de fraai opgezette tuin.

De basis van de woning is een rechthoekige plattegrond. Bij binnenkomt loop je in een ruime hal voorzien van garderobe, toilet en berging. Kijk je omhoog dan zie je een over twee verdiepingen lopende vide. Deze eyecatcher is vanaf de buitenzijde al te zien en wordt door middel van een fraaie lamp geaccentueerd.

Vanuit deze hal heb je de keuze om door te lopen naar de ruimte leefkeuken of naar de woonkamer met lekkere zithoek. Keuken, eetkamer en woonkamer zijn niet afgesloten door deuren, maar hebben wel ieder een eigen sfeer met behoud van intimiteit. Een mooi detail is de maatwerk wandkast die start als garderobe, maar doorloopt en overgaat naar de leefkeuken. Op de overgang van functies is een stalen taatsdeur gepositioneerd die naadloos aansluit op de maatwerk kast.

Vanuit de keuken is er contact met de eetkamer binnen, maar ook met de overdekte veranda buiten. Hierdoor krijgt de keuken echt een centrale rol in de woning en is het er heerlijk borrelen met vrienden of familie, maar ook bij die momenten dat er buiten geleefd en gegeten wordt.

 

Moderne villa, strakke lijnen, stucwerk en houten geveldelen

Het kantoor aan huis bevindt zich achter de garage, is vanuit de woning toegankelijk maar niet zichtbaar. Het kantoor is zo ontworpen dat dit een ruime en lichte werkplek is, met mooi uitzicht op een deel van de tuin dat minder vanuit de woning zichtbaar is. Hierdoor hebben de opdrachtgevers wel het comfort van een fijne werkplek aan huis, maar is het kantoor niet altijd zichtbaar en blijft de vrije tijd ook echt privé.

Qua materialisering is er gekozen om de villa uit te voeren in wit stucwerk aangevuld met houten accenten rondom de aluminium gevelkozijnen. Om te voorzien aan de wens voor een onderhoudsarme villa is er gekozen om de gevelbekleding uit te voeren in kunststof houtlook profilering. Het merk en type dat is toegepast kenmerkt zich door een heel natuurlijke hout-tekening in de profielen, niet van echt te onderscheiden. Wel de look, niet het onderhoud.

Het witte stucwerk zorgt voor de moderne uitstraling, de houten accenten zorgen voor balans en een huislijke uitstraling. De carport voor de garage loopt door over de voordeur en brengt beide volumes samen tot één geheel.

Moderne villa, donkere keuken maatwerk kasten

Bent u op zoek naar een op maat ontworpen droomhuis?

Een villa waar het exterieur, interieur en de tuin één geheel vormen?

Zoekt u een architect die u het volledige traject aan de hand neemt?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter onderaan deze pagina.

| Kijk verder voor meer inspiratie |

 

Projectgegevens VILLA JK:

Aannemer: Aannemersbedrijf Berende B.V. 

Keuken: Kitchen Concepts

Sanitair: Jan van Sundert

Maatwerk: Stefan Martens

Interieur: De Toren Interieurs

Hovenier: Verhaar Tuinen

 

 

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.