The Art of Living - VILLA JK

The Art of Living - Villa JK

KUBISTISCHE VILLA MET STRAKKE LIJNEN

De bewoners van deze strak vormgegeven villa hebben een druk leven met opgroeiende kinderen. Toen zich de gelegenheid voordeed om een eigen huis te bouwen, wisten ze goed wat ze wilden: een moderne en onderhoudsvrije woning. De bewoners kwamen in contact met architect Stijn Snelders van NINE Living Concepts. De ontwerpen van Stijn kenmerken zich door een stijlvolle en tijdloze vormgeving met functionele plattegronden die naadloos aansluiten op de manier waarop mensen zich in hun huis bewegen.

EXTERIEUR | MINIMALISTISCHE VIERKANTE VORMEN
Voor het ontwerp van deze villa koos Stijn voor een kubusachtige vorm die goed past bij de moderne sfeer die de bewoners zochten. In het straatbeeld vormt het minimalistische ontwerp een fraai ‘sluitstuk. Het hoofdgedeelte van de woning is zoveel mogelijk naar links geplaatst om voldoende ruimte over te houden voor een riante tuin. De garage is netjes uitgelijnd ten opzichte van de voorgevels van de andere huizen in de straat. De voorgevel van het huis is bewust gesloten gehouden om inkijk tegen te gaan. De staalconstructie in de carport maakt het gebruik van steunpalen overbodig. Hierdoor is de overkapping niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook praktisch voor het parkeren. Om een harmonieuze eenheid te creëren, loopt de luifel van de carport naadloos over in een ruim overstek die de voordeur accentueert. Het strakke, witte stukwerk is gecombineerd met een kunststof gevelbekleding die een warme uitstraling heeft. De kleurnuances in dit onderhoudsvrije materiaal zorgen voor een prachtige tekening, waardoor het haast niet van echt hout te onderscheiden is.

The Art of Living - Villa JK

KOKEN EN ETEN | ELKE HOEK EEN EIGEN SFEER
Zodra je dit huis binnenkomt, zie je achter de glazen taatsdeur de tuin liggen. De ingebouwde garderobekasten wijzen je de weg richting de keuken, doordat deze kasten doorlopen tot aan de keukenkasten die zich achter de taatsdeur bevinden. Het is een mooi detail waarmee de architect de hal en de keuken met elkaar weet te verbinden. De keuken is nu al een van de favoriete plekken van het gezin en neemt een centrale plek in als leefruimte. Als je de grote glazen schuifpui in de zomer openzet, heb je het gevoel dat je in de tuin staat te koken. De luxe uitstraling van het aanrechtblad en de donkere tinten van de keukenelementen bepalen de sfeer. Er is voldoende ruimte aan de bar om met het hele gezin aan te schuiven voor het eten. Uitgebreid dineren kan ook aan de half ovale eettafel in de eethoek. Op beide plekken heerst een andere ambiance, terwijl je toch in direct contact staat me de keuken. Stijn: “Voor mij gaat ontwerpen om het creëren van een doordachte ruimte die aansluit bij de behoeften van het gezin. Daarnaast vind ik het belangrijk om iedere ruimte een eigen sfeer te geven, maar wel met een vloeiende overgang tussen de vertrekken.”

WOONKAMER | ROYAAL MAAR NIET MASSAAL
Alhoewel de begane grond ruim bemeten is, voelen de ruimtes niet massaal aan. Dit komt doordat Stijn sfeer weet toe te voegen met slimme indelingen die voor voldoende intieme hoekjes zorgen. Dankzij de unieke kast is de zithoek een aparte ruimte geworden zonder dat deze helemaal afgesloten is. Zo blijven alle leden van het gezin in contact met elkaar, terwijl iedereen toch zijn eigen ruimte heeft. De afwisseling tussen open en gesloten vlakken in de kast schept een speels beeld en maakt dat de televisie minder kolossaal overkomt. De bewoners omschrijven Stijn als een zeer betrokken architect: “Stijn nam zorgvuldig de tijd om ons goed te leren kennen en een ontwerp te maken dat paste bij onze smaak en manier van leven. Om ons te helpen met het maken van keuzes in het interieur, visualiseerde Stijn zijn ontwerp door alvast meubels in te tekenen. Juist dat stapje extra dat hij voor zijn opdrachtgevers doet, hebben wij erg gewaardeerd.”

 

The Art of Living - Villa JK

TUIN | ONDERHOUDSVRIENDELIJKE GROENE OASE
De tuin is het privédomein van de bewoners. De gevels aan de tuinkant hebben een open karakter doordat er veel glas is gebruikt. De mooie leibomen zorgen voor veel privacy. De tuin is heerlijk groen en voorzien van onderhoudsvriendelijk beplanting, zodat deze met zo weinig mogelijk inspanning kan worden bijgehouden. Er is veel speelruimte voor de kinderen, een fijne jacuzzi en een buitendouche. De grote veranda nodigt uit om de schaduw op te zoeken en buiten te eten. Alle voorzieningen voor de plaatsing van een buitenkeuken zijn aanwezig. In het overstek is een lichtstraat geplaatst zodat er in het najaar ook veel licht de keuken in komt. Achter de veranda steekt het gebouw naar achteren uit. Hier is een werkplek gecreëerd. Het kantoor kijkt via een grote glazen pui op een kleine binnentuin. Je wordt er niet afgeleid door de wat er in de rest van de tuin gebeurt.

VERDIEPING | OPEN EN LICHTE SFEER
De bovenverdieping van het huis is zodanig ingericht dat het heel open en licht oogt. De moderne keepboomtrap, waarbij de treden in de muur lijken te zijn verankerd, draagt bij aan het ruimtelijke gevoel. Er komt veel licht de smalle vide binnen, dankzij de slanke verticale ramen in de entree en op de overloop. Er is in het ontwerp geprobeerd de juiste balans te vinden tussen voldoende lichtinval zonder dat je vanaf de straatkant veel inkijk hebt. Het dakraam zorgt ook voor extra lichtinval vanaf boven. In het dakraam is een ingebouwde regensensor aanwezig, waardoor het raam automatisch sluit wanneer de eerste regendruppels zich aandienen. De masterbedroom heeft een ruime inloopkast en een eigen badkamer. De kamer is gesitueerd aan de achterkant van het huis en kijkt uit op de tuin. De badkamer heeft een ruime douche en een stijlvolle losstaande badkuip. Voor de privacy is het toilet iets uit het zicht geplaatst.

The Art of Living - Villa JK

Bent u op zoek naar een op maat ontworpen droomhuis?

Een villa waar het exterieur, interieur en de tuin één geheel vormen?

Zoekt u een architect die u het volledige traject aan de hand neemt?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter onderaan deze pagina.

| Kijk verder voor meer inspiratie |

 

Projectgegevens VILLA JK:

Reportage: The Art of Living

Fotografie: Dré Wouters

Aannemer: Aannemersbedrijf Berende B.V. 

Keuken: Kitchen Concepts

Sanitair: Jan van Sundert

Maatwerk: Stefan Martens

Interieur: De Toren Interieurs

Hovenier: Verhaar Tuinen

 

 

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.