VILLA LV

| Moderne villa in baksteen |

Ons is gevraagd een moderne levensloopbestendige villa te ontwerpen.
Veel ruimte, een chique en luxe uitstraling maar ook warm en sfeervol.

Een moderne villa die voor nu ruimte biedt aan het gezin, maar ook voorbereid is om in de toekomst zich aan te passen aan welke woonworm dan ook.
Het resultaat is een in baksteen opgetrokken hoofdvolume voorzien van twee zelfstandige vleugels.

Centraal is de twee verdiepingen tellende hoofdbouw, hier bevindt zich de entree met primaire woonfuncties als leefkeuken, zitkamer en eetkamer.

Deze moderne villa is aan de linkerzijde voorzien van een ruime leefruimte om te kunnen ontspannen. Van pooltafel met bar tot thuisbioscoop en golfsimulator, volop mogelijkheden om tot ontspanning te komen. Deze vleugel heeft een eigen entree die zorgt voor het zelfstandig kunnen functioneren en dat verschillende ritmes in het gezin geruisloos door elkaar kunnen lopen.

Aan de rechterzijde van het hoofdvolume is deze moderne villa voorzien van een tweede vleugel: volledig ingericht voor de master bedroom. Een ruime slaapkamer, ruime badkamer met sauna en een goede balans tussen zichtlijnen naar de tuin en behoud van privacy. Ook deze vleugel kent een eigen entree zodat een andere en toekomstige woonvorm eenvoudig te realiseren is.

Hef hoofdvolume van deze moderne villa heeft een extra bouwlaag. Op deze verdieping zijn een drietal slaapkamers met eigen badkamer opgenomen. Een ruime en lichte vide verbindt deze ruimte en zorgt tevens voor direct daglicht in de entree op de begane grond.

LV05_MODERNE VILLA GRIJZE STEEN

| Leven in het groen |

Bij iedere villa maar bij een ruime villa in het bijzonder is het belangrijk om te zorgen dat het daglicht tot diep in de villa kan reiken. Om dit te bereiken is deze moderne villa voorzien van een drietal elementen.

Vide: deze ruime vide zorgt niet alleen voor daglicht op de verdieping, maar draagt net zo veel bij aan direct daglicht in de entree zone op de begane grond. Binnenkomen in het daglicht geeft zo veel woongenot.

Patio: naast de leefkeuken is een patio opgenomen. De diepe oprit aan de rechterzijde is ingekort om enerzijds de privacy te waarborgen en anderzijds deze patio in te passen. Door deze oplossing kunnen we de leefkeuken uitvoeren met een brede schuifpui en ontstaat er een rustgevend groene patio die het hele jaar rond voor een prachtig uitzicht zorgt. Binnen – buiten loopt naadloos in elkaar over.

Veranda: Aan de achterzijde van deze moderne villa is gekozen om het dakvlak als overstek door te trekken. Dit verbindt de drie volumes en geeft ons ook de ruimte om een veranda en eetkamer te realiseren. Bij de eetkamer wordt het overstek omsloten met aluminium gevelkozijnen. Maximaal lichtinval en contact met de tuin, een heerlijke plek om in het groen te dineren.

Het linkerdeel blijft open is wordt ingericht als veranda. Deze veranda sluit enerzijds aan op de ontspanningsruimte en anderzijds op de eetkamer. Schuifpuien die in het voorjaar open kunnen en wederom een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

LV06_MODERNE VILLA GRIJZE STEEN

| Licht grijze baksteen met natuursteen accenten |

In de zoektocht naar materialen die deze moderne villa een chique en luxe uitstraling geven is de keuze gevallen op een lichtgrijze baksteen gecombineerd met natuursteen accenten.

Een product dat passend is het bestaande straatbeeld, een onderhoudsarme keuze is en zorgt voor de gevraagde warme en sfeervolle uitstraling.

Er is gekozen voor een lichtgrijze handvorm gevelsteen gecombineerd met rank lichtgrijs voegwerk. Niet te zwaar aangezette lijnen, geen hele drukke texturen, maar een subtiel en stijlvol vlak. Deze keuze zorgt voor rust en cohesie in het gevelaanzicht, terwijl elke steen uniek is en zal zorgen voor een rijke textuur.

De lichtgrijze gevel leent zich perfect om te combineren met donkere accenten. De kozijnen zijn uitgevoerd in donkergrijs aluminium en ook de dakranden zijn in gelijke kleur zetwerk uitgevoerd. Stucwerk plafonds onder de veranda en luifel zorgen voor een onderhoudsvrij en fraai resultaat.

Om deze moderne villa nog net even iets specialer te maken zijn er op bepalende punten hardsteen gevelaccenten opgenomen. Deze zorgen voor een verrijking in de materialisering en benadrukken bij iedere entree het luxe en hoge afwerkingsniveau van deze moderne villa.

Bent u op zoek naar een op maat ontworpen droomhuis?

Een villa waar het exterieur, interieur en de tuin één geheel vormen?

Zoekt u een architect die u het volledige traject aan de hand neemt?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter onderaan deze pagina.

| Kijk verder voor meer inspiratie |

 

Projectgegevens VILLA LV:

Aannemer: J&R Bouw

Interieurarchitect: Inge van Poppel

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.