Huis bouwen kosten

Een eigen huis bouwen, een droom die uitkomt. Wij helpen u graag met het realiseren van deze droom. We bieden u een traject waarin we stap voor stap tot dit einddoel komen: van eerste schets tot oplevering. De wens om een huis te bouwen begint vaak met een droom: meer ruimte, een mooie nieuwe plek of de wil om alles volledig naar eigen wens en smaak te bepalen. Voordat je de eerste stappen gaat zetten wil je weten of deze droom realiseerbaar is. Wat zijn de kosten om een huis te bouwen? Welke impact hebben onze eisen en wensen op het budget? Met welke bijkomende kosten moeten we rekening houden? Zien we niets over het hoofd?

Kosten die erbij komen kijken

Om rust en overzicht te creëren is het verstandig om te beginnen met het opstellen van een investeringsoverzicht. In dit overzicht benoem je alle onderdelen die benodigd zijn en voorzie je deze van prijzen. Hiermee kun je in een vroeg stadium al een nauwkeurige indicatie van de totale investeringskosten krijgen: de kosten om een huis te bouwen.

Overzicht van alle verschillende kosten.

De daadwerkelijke bouwkosten zijn een groot onderdeel van het totaalplaatje, maar er zijn nog meer onderdelen namelijk: Grondkosten, advieskosten en grondkosten.

Grondkosten

Dit zijn de kosten die nodig zijn om een bouwkavel aan te kopen, maar ook alle kosten die daarbij horen zoals o.a. notaris en eventueel het bouwrijp maken.

Advieskosten

Advieskosten zijn kosten buiten de grond- en bouwkosten die nodig zijn om te zorgen dat we kunnen gaan bouwen. Je moet dan denken aan de kosten voor het ontwerp van het huis, de kosten voor constructieve berekeningen, de bouwleges die de gemeente rekent. Daarnaast kunnen er, afhankelijk van het kavel, aanvullende onderzoeken benodigd zijn zoals grondonderzoek, archeologisch onderzoek of asbestonderzoek. Lees in dit artikel hoe wij werken met een vaste prijs voor het ontwerp en de vergunning.

Bouwkosten

Dan de bouwkosten van jullie droomhuis. Alle wensen en ideeën hebben geresulteerd in een programma van eisen. Door te brainstormen over de uitstraling weten we ook welke massa de woning gaat krijgen. Met deze kennis kunnen we de inhoud van de woning bepalen. Deze inhoud in m3 vermenigvuldigen we met ca. € 500,– tot € 700,– inclusief BTW. Afhankelijk van de stijl van de woning, de totale inhoud en het gewenste afwerkingsniveau kunnen we deze bandbreedte verkleinen. Zijn we er dan? Nee nog niet helemaal. Dit zijn de bouwkosten zonder keuken, interieurbouw, haarden, vloerafwerkingen, stoffering en tuininrichting. Op basis van de wensen nemen we deze posten aanvullend op. Zo ontstaat er een volledig overzicht.

Contact opnemen met NINE Living Concepts

Hulp nodig? Wij bieden je deze eerste stap kosteloos aan. Samen brengen we de totale investering in beeld. Neem contact met ons op of laat je gegevens achter en we plannen een (bel)afspraak in. In deze afspraak nemen we door welke informatie er nu al bekend is en wat de wensen zijn. Wij vertalen deze informatie naar een investeringsoverzicht. Zo weet u in een vroeg stadium of u uw plannen kunt doorzetten. Ook op de website van Vereniging Eigen Huis kunt u meer informatie vinden over wat kost een huis bouwen: klik hier. Alle kosten om een huis te bouwen inzichtelijk? Passen de wensen in het budget? Dan is de weg vrij om te starten met het ontwerp van uw dromen.

Wilt u weten of uw droomhuis bouwen ook voor u mogelijk is?
Behoefte aan een investeringsoverzicht?
Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

Contact

Kennismaken? Neem contact met ons op:

Een eerste kennismakingsgesprek bieden we vrijblijvend aan. In dit gesprek bespreken we de woonwensen en eerste ideeën. We vertellen u over onze werkwijze en geven een inkijkje in het proces dat doorlopen gaat worden. Voelen we een klik: dan gaan van start.