INTERIEUR UTRECHT

| INTERNE VERBOUWING IN UTRECHT |

Een aantal interne ingrepen heeft bij deze woning in Utrecht geleid tot een compleet nieuw interieur en plattegrond. In de bestaande situatie liepen keuken, eetkamer en woonkamer in elkaar over. Het ontbrak deze ruimten hierdoor elk een eigen sfeer en intimiteit. 

Door de aangebouwde garage bij de woning te betrekken ontstond de kans de gehele plattegrond her in te delen. Er is gekozen om de eetkamer in de oude garage te maken, dichtbij de keuken maar wel in een eigen sfeervolle ruimte. De woonkamer is nu alleen woonkamer zonder een eettafel of andere functie. Hierdoor is de zithoek vergroot en in positie gewijzigd: beter zicht op tuin en keuken.

Het resultaat is een intieme eetkamer én woonkamer, met elk een eigen sfeer. Dit gevoel is versterkt door te kiezen voor twee verschillende vloerafwerkingen. De keuken en eetkamer zijn voorzien van een moderne gietvloer, de woonkamer is uitgevoerd met een houten visgraat vloer. 

In de eetkamer is een doorkijkhaard geplaatst. Deze haard geeft sfeer aan de eetkamer, maar biedt ook een doorkijk naar het zitje in de woonkamer en de achterliggende tuin. Ondanks dat de eetkamer aan de straatzijde is gesitueerd heb je toch contact met woonkamer en tuin. In de woonkamer geeft deze doorkijkhaard een extra zitje waar je heerlijk een boek kunt lezen of samen een glas wijn kunt drinken.

Op de overgang tussen woonkamer en keuken is een dubbele stalen binnendeur geplaatst. Dit fraaie ranke element markeert de overgang tussen verschillende ruimten zonder de ruimtelijkheid te belemmeren.

Aannemer | Bouwbedrijf De Graaff
Haard | Van Manen Haarden en Kachels
Interieurbouw | Moonmade

Wilt u graag weten of uw droomhuis (ver)bouwen ook voor u mogelijk is?
Heeft u behoefte aan een kosteloos investeringsoverzicht?
Neem contact met ons op of laat een bericht achter onderaan deze pagina!

01 STALEN DEUREN DOORKIJKHAARD GIETVLOER MODERNE VERBOUWING
02 MODERNE VERBOUWING DOORKIJKHAARD LICHTGRIJS
03 MODERNE VERBOUWING GIETVLOER ZACHTE TONEN
04 MODERNE VERBOUWING DOORKIJKHAARD INTERIEUR MAATWERK STALEN DEUREN
05 MODERNE VERBOUWING GIETVLOER ZACHTE KLEUREN
Tags:

MODERNE INTERIEUR, ARCHITECT UTRECHT, ARCHITECT BREDA, ARCHITECTENBUREAU UTRECHT, ARCHITECTENBUREAU BREDA, HUIS ONTWERPEN, DROOMHUIS, MODERNE VERBOUWING, DOORKIJKHAARD, GIETVLOER, STALEN DEUREN

Wens om te verbouwen maar u weet niet waar te beginnen?

Op zoek naar een partner om uw droomwoning te realiseren?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

NINE Living concepts

Mauritssingel 9
4811 CP Breda
085 – 060 90 76
info@ninelivingconcepts.nl
Privacyverklaring