| VILLA SW TE OISTERWIJK |

Moderne schuurwoning in Oisterwijk: op een landelijk gelegen kavel zal deze ruime en luxe nieuwbouw villa worden gerealiseerd.

Levensloopbestendig, sfeervol, veel lichtinval en goed contact met de tuin: een aantal van de wensen die de opdrachtgevers ons meegaven voor het ontwerp van deze villa.

SCHUURWONING

De basis voor het ontwerp is een schuurwoning, dit type woning zien en horen we steeds vaker en dat begrijpen we ook wel want dit type woning heeft veel te bieden. De schuurwoning is een type woning waarvan het ontwerp is afgeleid van een boerenschuur. Een eenduidige vormgeving van een rechthoekig volume voorzien van een zadeldak. Waar ze van oorsprong vaak sober en landelijk uitgevoerd zijn leent dit type woning zich ook perfect voor een moderne uitvoering: een moderne schuurwoning.

In het ontwerp van deze schuurwoning is er voor gekozen om aan de zijgevel een éénlaagse uitbreiding toe te voegen. Door dit extra oppervlak kan de woning op begane grond niveau voorzien worden van slaapkamer en badkamer. Het resultaat is een levensloopbestendige woning met op de verdieping bonuskamers voor een atelier, logeerkamer of fitness.

In de toegevoegde uitbreiding is de keuken en eetkamer gesitueerd. Vanuit deze ruimte is er goed contact met de tuin en is het zowel in de zomer als winter heerlijk verblijven.  Aan deze zijde ligt ook het terras met buitenkeuken. Hierdoor krijgt de keuken echt een centrale rol in de woning en is het er heerlijk borrelen met vrienden of familie.

Het programma stond het toe om de woonkamer uit te voeren met een fraaie vide. De hoogte, veel glas, een zichtlijn naar de verdieping zorgen voor het typische schuurwoning gevoel. De kopgevel aan de tuinzijde is voorzien van een overstek. Op deze manier ontstaat er een overdekte buitenruimte die binnen met buiten verbindt. Een heerlijke geborgen plek met privacy waar het vanaf het vroege voorjaar al heerlijk vertoeven is.

KLEUREN EN MATERIALEN

In het ontwerp van deze schuurwoning is gekozen om de kap uit te voeren met rieten dakbedekking. De stucwerk gevels en houten accenten gevel de villa een landelijk, maar ook moderne uitstraling. Het interieur wordt voorzien van een combinatie van houten en gietvloeren. In de keuken en woonkamer komen houten accenten uit de gevel terug en zorgen voor eenheid in het ontwerp en sfeer in de interne ruimten.

KOSTEN

Wat kost het om een schuurwoning te bouwen? De kosten voor het bouwen van deze schuurwoning ligt tussen de € 550 en € 650 per m3 inhoud. De materiaalkeuze en het gewenste afwerkingsniveau bepalen uiteindelijk de definitieve kosten. Let er wel op dat dit niet alle kosten zijn die benodigd zijn om een schuurwoning te bouwen. Er zijn nog aanvullende kosten die in beeld moeten worden gebracht. Lees daar meer over in dit artikel

Wilt u weten of uw droomhuis bouwen ook voor u mogelijk is? 
Behoefte aan een kosteloos investeringsoverzicht?
Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

01 MODERNE SCHUURWONING RIET STUCWERK
02 MODERNE SCHUURWONING RIETEN KAP
07 MODERNE VILLA HOUT
05 SCHUURWONING LEEFKEUKEN GLAS LICHT MODERN
Nieuwbouw villa gietvloer grijstonen modern warm
06 SCHUURWONING VIDE VEEL GLAS LICHT MODERN
Tags:

MODERNE SCHUURWONING, MODERNE SCHUURWONING BOUWEN, NIEUWBOUW, ARCHITECT, ARCHITECT OISTERWIJK, ARCHITECTENBUREAU OISTERWIJK, ARCHITECTENBUREAU OISTERWIJK, ONTWERPBUREAU OISTERWIJK, HUIS ONTWERPEN, VILLA BOUWEN, EIGEN HUIS BOUWEN, DROOMHUIS, MODERNE VILLA BOUWEN, BOUWVERGUNNING, ENERGIEZUINIGE WONING ONTWERPEN, RIETEN KAP, GEVELSTUCWERK, MODERNE WONING

Wens om te verbouwen maar u weet niet waar te beginnen?

Op zoek naar een partner om uw droomwoning te realiseren?

Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

NINE Living concepts

Mauritssingel 9
4811 CP Breda
085 – 060 90 76
info@ninelivingconcepts.nl
Privacyverklaring